چرخهی رنگها سادهترین راه برای درک چگونگی ترکیب رنگ است و نتیجهی آن معمولاً دلپذیر و موردپسند همگان است. انتخاب رنگ لباس مردانه بهاندازهی پیدا کردن سایز مناسب مهم است، پس ما در این بخش کلیهی اطلاعات و نکاتی که لازم است بدانید، برای شما جمعآوری کردهایم. هنگامیکه صحبت از رنگها به میان میآید، مردان معمولاً از اصطلاحات و نام دقیق رنگها آشنایی ندارند؛ رنگهایی چون فیروزهای، لاجوردی و نیلی، واژههایی نیستند که آقایان بخواهند برای توصیف رنگ لباسهایشان از آنها استفاده کنند! بهمنظور درک عمیق این دانش ساده و چگونگی انتخاب رنگ لباس مردانه، آشنایی با چرخهی رنگها لازم است. با اینکه از سوی طراحان و استایلیست ها، قوانینی در این خصوص وضعشده است، اما خودتان نیز باید توجه داشته باشید که چه چیزی برای رنگ پوست شما مناسبتر است، استایل شما را تکمیل میکند و یا برای رویدادی که میخواهید در آن شرکت میکنید مناسب است.
چرخهی رنگها در مد و فشن
چرخهی رنگها در سال ۱۶۶۶ توسط سر ایزاک نیوتن مطرح شد و هنوز هم پایهای برای همهی نظریههای رنگها محسوب میشود. در این چرخه دوازده رنگ پایه و دو غیر رنگ یعنی سیاه و سفید وجود دارد. خاکستری ترکیبی از این دو غیر رنگ سیاه و سفید است و صرفنظر از درجهی تیرگی یا روشنی آن، همواره رنگی خنثی است.
از ترکیب دوازده رنگ اصلی با سیاه یا سفید، تعداد بیشماری از رنگهای مشتق به نام چرخهی رنگها «ایجاد میشود. بیشتر رنگهای به کار رفته در لباسها، مشتقی از رنگهای اصلی خود هستند که با اضافه کردن رنگ سفید یا سیاه به آنها، روشنتر یا تیرهتر میشوند و سایههای مختلفی از آنها به دست میآید. برای درک بهتر رنگها و انتخاب رنگ لباس مردانه به شیوهای درست، بهتر است بدانید که چرخهی رنگها به سه بخش تقسیم میشود.»
رنگهای اصلی « شامل قرمز، زرد و آبی »
قرمز، زرد و آبی تنها رنگهایی هستند که نمیتوان آنها را از مخلوط کردن رنگهای دیگر به دست آورد. اینها رنگهایی قوی هستند که حتی بدون روشن و تیره کردن و سایه دادن به آنها، همچنان شدیداً به چشم میآیند و به دلیل درخشان و زننده بودنشان، معمولاً چشمنواز و مناسب لباس نیستند. نکتهی جالب در خصوص این سه رنگ آن است که اگر باهم مخلوط شوند، نتیجه کار رنگ» خاکستری تیره فامدار «یا همان سیاه است.
با اینکه در قفسههای فروشگاههای غیرمتعارف احتمالاً همیشه با یک کتوشلوار قرمز روشن، یک کت بارانی زرد و یا کت چرمی آبی مواجه میشوید، اما همیشه مجبور نیستید آنها را خریداری کنید! اما اگر طرفدار پرشور این رنگها هستید، بهتر است از آنها برای جزئیات و قطعات کوچکتر لباسها استفاده کنید؛ مثل گردنبند، روسری و یا جیب؛ اما اگر بازهم لباسی اصلی و بزرگ را در یکی از این رنگها خریداری کردید، اعتمادبهنفس خود را از دست ندهید و سلیقه و احساستان را همیشه در اولویت قرار دهید؛ زیرا انتخاب رنگ لباس مردانه یا زنانه، امری تحمیلی نیست. پس یک کت بلیزر آبی میتواند یک انتخاب شگفتانگیز باشد و همینطور یک جفت کفش زرد در روزهای گرم تابستان.»
رنگهای ثانویه « شامل سبز، نارنجی و بنفش »
هر یک از سه رنگ ثانویه، از ترکیب مقدار مساوی دو رنگ اصلی به دست میآیند. سبز از ترکیب زرد با آبی به دست میآید، مخلوط قرمز با زرد تبدیل به نارنجی میشود و بنفش نیز ترکیبی از قرمز و آبی است. از آنجایی که رنگهای ثانویه مستقیماً در تضاد بارنگهای اصلی هستند، رنگهای مکمل محسوب میشوند. ست کردن رنگهای مکمل، معمولاً ترکیبهایی فوقالعاده و قابلتوجه میشوند. چشم، لباسها در رنگهای مکمل را حتی بهتر از الگو و طرحهای آنها متوجه میشود؛ اما یک اشتباه رایج، ترکیب دو قطعه لباس بزرگ در رنگهای مکمل است. مثلاً ترکیب شلوار آبی با یک کت نارنجی و یا یک جفت کفش قرمز با کت و شلوار سبز، مسلماً انتخابهای خوبی نخواهند شد. بهترین راه استفاده از قدرت رنگهای مکمل، توجه به جزییات است. بهعنوان مثال، یک جفت کفش سبز با بندهای قرمز ترکیب جالبی میشود؛ یا اگر کت و شلوار آبی دارید، یک جیب نارنجی روی جذاب شود؛ و یا حتی یک پیراهن بنفش با دکمههای زرد. همه این گزینهها ممکن است در ابتدا زننده به نظر برسند، اما اگر بقیهی اجزای لباسهایتان را ساده نگهدارید، شگفتی کار را خواهید دید و به بهترین نحو ممکن استایلتان ساخته میشود. رنگهای مرتبهی سوم شامل قرمز-بنفش، قرمز-نارنجی، زرد-نارنجی، زرد-سبز، سبز آبی و آبی-بنفشاین جا دقیقاً همانجایی است که باید به آن بیشتر توجه داشته باشید. کلید اصلی در بهبود تیپ و استایل شما این است که بارنگهای مرتبهی سوم آشنا باشید. این رنگها، سایه یا ته رنگی از رنگهای اصلی و ثانویه نیستند، بلکه خود بهتنهایی رنگهایی مستقل هستند. حال اگر کمی بیشتر دقت و در مورد آن فکر کنید، آیا بیشتر احتمالی دهید که شلوار زرد بخرید یا زرد-نارنجی؟ آیا ترجیح میدهید ژاکت بنفش بخرید یا آبی-بنفش؟ از آنجایی که برخی از این رنگها بهاندازهی همجنسهای روشنترشان قوی و زننده نیستند، میتوانید آنها را با خیال راحت در کمد لباس خود قرار دهید و با بسیاری از رنگها و لباسهای دیگر ست کنید. همچنین دانستن رنگهای مرتبه سوم به شما یاد میدهد که چگونه در مقابل رنگهایی چون زرد-سبز و پرتغال خونی در انتخاب رنگ لباس مردانه محتاطانه عمل کنید.
چگونه لباسهای رنگی بپوشیم؟
آقایان هنگام انتخاب رنگ لباس مردانه، استایل و پوشش، باید به چند نکته توجه داشته باشند: تناسب اجزای استایل، سایز، کیفیت پارچه و ترکیب رنگ لباسها. مخلوط کردن رنگها به شیوهای درست و چشمنواز برای آقایانی که میخواهند در هر موقعیتی استایل جذاب داشته باشند، امری ضروری است. ناپیوستگی در رنگها میتواند منجر به استایلی نامنظم و غیرمتعارف شود. مرز بین ساختن یک استایل جذاب با ترکیب رنگ مناسب و گمشدن پشت رنگها و سایهها بسیار باریک است. ازنظر تئوری، بسیاری از رنگها با یکدیگر همخوانی ندارند و حتی یک قانون سه رنگ وجود دارد که طبق آن آقایان نباید بیش از سه رنگ را بهصورت همزمان بپوشند! البته در عمل لزوماً اینگونه نیست! رنگها راهی برای هماهنگی با یکدیگر پیدا میکنند. اگر فردی جسور هستید و سلیقهی خوبی دارید، میتوانید در ترکیب کردن تعداد بیشماری از قطعات لباس بارنگها و سایههای مختلف و هماهنگی آنها موفق عمل کنید. فقط این کار به تمرین، کمی مطالعه و دسترسی به خطوط مختلف لباس نیازمند است. اکثر مردم تنها از سه شماتیکرنگ اصلی استفاده میکنند که بهطورکلی گزینههایی امن و کارآمد هستند و بدینصورت از احتمال ایجاد یک ترکیب فاجعهآمیز جلوگیری میکنند. این سه شماتیکرنگ شامل رنگهای مکمل، مثلثی و مجاور میباشد.
معنی رنگها
رنگهای مکمل برای لباسها
این رنگها دقیقاً بر روی چرخهی رنگها مخالف یکدیگر هستند و یک کنتراست جسورانه و جذاب دارند. همانطور که قبلتر ذکر شد، بهترین راه برای استفاده از رنگهای مکمل، داشتن یک قطعه لباس غالب در یکرنگ و جزئیات کوچکتر یا اکس سوری ها در رنگهای دیگر است.
رنگهای شماتیک مثلثی
در چرخهی رنگها، هر سه رنگ متقارن میتواند طرح مثلثی را تشکیل دهد. از نظر بصری، این طرح متعادلترین کنتراست را ایجاد میکند و بهترین گزینه برای زمانی است که قصد دارید یکلایه روی لباسهای خود بپوشید، یک کتوشلوار سهتکه بپوشید و یا بخواهید از اکس سوری و لوازم جانبی استفاده کنید و درعینحال تعادل دلخواه را حفظ کنید.
رنگهای مجاور (مشابه یا آنالوگ)
رنگهای مشابه بر روی چرخهی رنگها دقیقاً کنار هم قرار میگیرند. این نوع شماتیک، یعنی پوشیدن لباسهایی بارنگهای شبیه به هم، یک تضاد مینیمال، کم ریسک و فوقالعاده ایجاد میکند و برای موقعیتهایی با ترکیب فانتزی و رسمی که در آن مهمانها به پوشیدن کتوشلوار کراوات سیاه محدود نمیشوند، انتخابی مناسب است. نهایتاً میتوان گفت که همهی موارد فوق عالی هستند و هنگام تصمیمگیری برای انتخاب رنگ لباس مردانه، کاربردی خواهند بود. با این حال، تعدادی ترکیب رنگ خاص برای لباسهای مردانه وجود دارد که بهطور ویژه برای آقایان مناسب است. ترکیب رنگ لباس کار مردانه امروزه دیگر نیاز به پوشیدن لباسهایی با ترکیب رنگهای خستهکننده و یکنواخت برای آقایان در موقعیتهای کاری منسوخشده است و ضرورتی برای انجام آن وجود ندارد. اگر به دنبال انتخاب رنگ لباس مناسب برای موقعیتهای کاری و استایلی دلپسند هستید، میتوانید از یک کتوشلوار خاکستری به همراه اکسسوریهای جگری یا آبی استفاده کنید.
انتخاب رنگ لباسهای رسمی مردانه
یکی از بهترین رنگها برای داشتن استایلی هوشمند، رنگ شتری است. شتری و قهوهای بهشدت بارنگهای آبی و جگری ترکیب خوبی برای ساختن یک استایل شیک میشوند.
انتخاب رنگ لباسهای کژوال مردانه
حال میخواهیم بارنگهای کژوال وارد قلمروی شور و هیجان و تنوع شویم! پس میتوانیم به رنگهای روشنی چون پرتغالی روشن و سبز بیشتر فکر کنیم. مثلاً یک استایل جذابی که میتوانیم برای تابستان به شما پیشنهاد دهیم، پوشیدن یک شلوارک جین آبی به همراه تیشرت نارنجی و کتانی سفید است. این استایل ممکن است ابتدا ساده به نظر برسد، اما با پوشیدن آنها متوجه ترکیب فوقالعادهی رنگها و جذابیت و زندگی خواهید شد.
جمعبندی کلی
برای انتخاب رنگ لباس مردانه همواره چرخهی رنگها را به یاد داشته باشید؛ زیرا این چرخه اولین گام برای برتری رنگهاست. پشت» قانون سه رنگ قاعدتاً دلایلی نهفته است و استفادهی بیشازحد از رنگها حس خوبی در افراد القا نمیکند. شما میتوانید همزمان از رنگهای جیغ استفاده کنید، اما سعی کنید یکرنگ را بهعنوان رنگ لباس غالب انتخاب کنید و از دیگر رنگها برای اکسسوریها استفاده کنید. به موقعیتی که میخواهید در آن قرار بگیرید، توجه کنید. گرچه احتمالاً رنگهای روشن امروزیتر هستند، اما گاهی اوقات یک کراوات ساده نیز کافی خواهد بود. پوشیدن رنگهای هیجانانگیز برای موقعیتهای کاری را فراموش نکنید و به محیط کار خود احساس زندگی بیشتری بدهید.