وبلاگ پیرکاردین– گرچه پاییز و زمستان به معنای سرد شدن هوا، بارش باران و برف و کوتاه شدن روزهاست اما روزهای این فصل ها هم لذت خاص خود را دارد که توصیه می شود برای بهره مندی از آن سراغ پوشاک مناسب همین فصل بروید.
یکی از دلایل اینکه عده ای از فصل پاییز و زمستان گریزانند سرمای سخت و طاقت فرسای این فصول است که آنهم به راحتی قابل حل است و به جای اینکه به اشتباه سراغ پوشیدن انواع گوناگونی از لباس بروید بهتر است یک کاپشن راحت و گرم را برای آشتی با فصول سرد سال انتخاب کنید.
حالا که سخن از خرید کاپشن به میان آمد بهتر است سری به معنی لغوی آن بزنیم و ماهیت این نوع کُت را مطرح کنیم.
لغت «کاپشن» از زبان روسی وارد زبان فارسی شده است و در زبان انگلیسی با عنوان «Jacket» یا «Winter Coat» شناخته میشود. در تعریفی ساده، کاپشن نوعی کُت زمستانی است که معمولا کلاه دارد و برای گرم نگهداشتن بالاتنه و سر استفاده میشود. این نوع پوشش در گذشته بیشتر از جنس چرم بود و امروزه از الیاف مصنوعی مانند پلیاستر و نایلون هم تولید میشود.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید دستکش چرم
اکنون نوبت آن است که با نکاتی آشنا شوید تا به هنگام خرید کاپشن با رعایت آنها انتخاب صحیح و به صرفه ای از لحاظ اقتصادی داشته باشید.
انواع کاپشن
1.کاپشن ورزشی
کاپشن ها به طور کلی به 2 دسته ورزشی و روزمره تقسیم می شوند، کاپشن های ورزشی که شامل کوهنوردی، طبیعت گردی و اسکی است معمولا به منظور مشخص بودن فرد در محیط یکدست و خنثی (محیط سفیدپوش شده از برف و محیط خاکستری) در رنگ های نارنجی، آبی، سبز فسفری، قرمز و … تولید و به بازار عرضه می شوند، همچنین طراحی کاپشن های ورزشی به نوعی است که جلوی دست و پای فرد را نمی گیرد و مانع تحرک فرد نمی شود.
وجود جیب های درونی و بیرونی متعدد از دیگر ویژگی های کاپشن های ورزشی است تا افراد بتوانند اقلام مورد نیاز همراه خود را در آن جای کنند.
همچنین عایق داخلی کاپشن های ورزشی بر مزیت و گرانی آن افزوده است چرا که الیاف مصنوعی و پَر پرندگانی مانند غاز و اردک در تولید آن به کار گرفته شده است تا از نفوذ سرما و خروج گرما به بدن افراد جلوگیری کند.
2.کاپشن های روزمره
برخلاف کاپشن های ورزشی، کاپشن های روزمره برای استفاده عادی و روزانه طراحی شده است و ساختار و شمایل ساده تری دارند بنابراین گزینه مناسبی برای انجام فعالیت های ورزشی نیستند چرا که به دلیل ساختارشان دامنه حرکت ورزشکار را محدود کرده و راحتی او را مختل می کند.
تمرکز تولیدکنندگان کاپشن های روزمره بیشتر بر سه مورد زیبایی، گرما و طراحی آن است
لایه بیرونی کاپشن ها
بعد از لایه اول کاپشن که محافظ فرد در برابر آب، باد، برف و سرماست انچه اهمیت دارد لایه بیرونی یا رویه کاپشن است.
برای اینکه کاپشن ها خاصیت ضد آب داشته باشند و مانع از خیس شدن افراد در برابر باران و برف شوند معمولا در رویه آنها از الیاف نایلونی و پلی استری استفاده می شود.
عایق داخلی کاپشن
برای ساکنان مناطق کویری و خشک ضد آب بودن کاپشن اهمیتی ندارد بلکه “عایق” کاپشن برای آنها در درجه اهمیت است.
از نظر عایق داخلی نیز می توان کاپشن ها را به 2 نوع پَر و الیاف تقسیم کرد.
1.عایق پَر
پَر از عایق های قدیمی کاپشن است که در نظر بسیاری از مردم نشانگر کیفیت عالی یک کاپشن است.
منظور از پَر، کرک است که درواقع زیر پر پرندگانی همچون غاز و اردک پیدا میشود و بهعنوان عایق دما برای پرندگان بسیار مهم است، ساختار نرم و قابلیت فشردگی پر باعث می شود تا کاپشن هایی با این عایق در صورت نگهداری مناسب برای مدت زمان زیادی بدن افراد را گرم کرده و به راحتی در کیف و چمدان جای بگیرد.
مهمترین ضعف پر، عملکرد ضعیف آن در محیط مرطوب است چرا که کرکها در محیط مرطوب به یکدیگر چسبیده و قابلیت عایقبودن خود را از دست میدهند، برای بازسازی این خاصیت باید کاپشن را بهخوبی خشک کرد.
گرچه بسیاری از تولیدکنندگان، د ر تولید رویه کاپشنهای خود از موادی استفاده میکنند که رطوبت نتواند به پر برسد و کاپشن قابلیت عایق دمایی خود را حفظ کند؛ ولی بهتر است در آبوهوای مرطوب در مورد خیسشدن کاپشن پر کمی وسواس به خرج دهید.
کاپشن پری که ضخامت بیشتری داشته باشد، ساختار گرمتری نیز دارد. تولیدکنندگان در کاپشنهای پر ساختاری به کار میبرند که ظاهر کاپشن را چندتکه و دارای بالشتکهای متعدد نشان میدهد؛ دلیل این کار جلوگیری از تکانخوردن پرهاست.
2.عایق الیاف
کاپشنهایی که عایقی از جنس الیاف دارند، به شکلی تولید شدهاند که کاربردی شبیه به پر داشته باشند؛ ولی برخلاف پر به نگهداری زیادی نیاز ندارند و الیاف در آب و هوای مرطوب بهم نمی چسبند.
در واقع این نوع الیاف نیز در صورت خیسشدن مانند وقتیکه خشک هستند، قابلیت دمایی ندارند؛ ولی کاهش عملکرد آنها در برابر پر بسیار کمتر است و همچنین زودتر میتوان آنها را خشک کرد.
ضعف عایق الیاف به این بازمیگردد که در طی زمان به دلیل فشردهشدن و ازهمبازشدنهای متعدد، قابلیت عایقبودن خود را کمکم از دست میدهند. همچنین عایقهای الیاف در بعضی کاپشنها بهصورت آستر به کار رفته و ظاهری شبیه به پشم دارند که بهصورت معمول از پنبه یا پلیاستر تولید میشوند.
عایقهای الیاف که به شکل آستر در بعضی کاپشنها استفاده میشوند، در برخی محصولات قابلجداشدن هستند و به شما کمک میکنند تا با تغییر دما نیز بتوانید از کاپشن خود بهخوبی استفاده کنید.
انتهای پیام/